Te confrunți cu fisuri ale parbrizului? Iată de ce apar crăpături în parbriz

Atunci când deții o mașină, problemele tind să apară în cele mai nepotrivite momente. Dacă ți s-a întâmplat vreodată să fii pus în situația în care să înlocuiești sau să repari parbrizul, te înțelegem perfect.

În cazul în care te-ai întrebat adeseori care sunt motivele care favorizează apariția crăpăturilor în parbriz și dezvoltarea fisurilor, am întocmit o listă cu cele mai frecvente cauze. Trebuie menționat faptul că o parte dintre acestea sunt independente omului, prin urmare, nu există modalități prin care să poți controla respectivele situații.

De ce apar crăpăturile în parbriz?

  1. Schimbările bruște de temperatură

Acestea se ivesc ca urmare a producerii șocului termic. La rândul lui, șocul termic este rezultatul diferențelor majore de temperatură între interiorul și exteriorul mașinii.

Astfel de situații pot fi prevenite dacă acorzi o atenție deosebită mentenanței parbrizului atât în sezonul rece, cât și în perioadele caniculare. Este contraindicat să folosești apă fierbinte pentru a dezgheța parbrizul, respectiv apă foarte rece atunci când temperaturile sunt ridicate.

  1. Modificări ale presiunii vântului

Presiunea atmosferică este cea care influențează schimbările presiunii vântului. În consecință, dacă mașina ta se află în zone în care apar aceste modificări, parbrizul poate fi afectat.

Odată ce apar primele crăpături, oricât de mici ar fi ele, indicat este să apelezi la firmele specializate care oferă servicii de reparații parbrize. Neglijarea unor astfel de probleme cauzează în timp fisuri majore, reduc vizibilitatea și sporesc riscul producerii unor  accidente.

  1. Structură defectuoasă

Modul în care a fost construită mașina influențează durata de viață a parbrizului. Având în vedere că acesta susține plafonul mașinii, mai ales în cazul producerii unor accidente, o manoperă executată necorespunzător cauzează aparițitia crăpăturilor sau fisurilor în parbriz.

  1. Manoperă incorectă

În cazul în care mașina ta a suferit reparații până acum, printre care se numără și înlocuirea parbrizului, atunci trebuie să știi că modul în care a fost montant poate fi o cauză a deteriorării acestuia. Dacă materialele folosite sunt de o calitate îndoielnică, cresc șansele ca durata de viață a parbrizului să scadă.

Prin urmare, ori de câte ori ai probleme cu mașina, recomandat este să ceri ajutorul unui depozit de parbrize în Brăila pentru a beneficia de înlocuirea parbrizului și de o manoperă corespunzătoare.

Cum prevenim crăpăturile în parbriz? Sfaturi utile

  1. Mentenanța parbrizului

Murdăria, praful, impuritățile și diferențele de temperatură cauzează fisuri în parbriz. De aceea, trebuie să te asiguri mereu că acesta este curat. Recomandat este să uzi geamul înainte și să folosești o perie specială sau un burete moale pentru a evita zgârierea parbrizului.

  1. Curățarea ștergătoarelor

Nu doar pe suprafața parbrizului se depun murdărie și impurități, ci și pe lamele ștergătoarelor. Astfel că, dacă ele nu sunt curățate în mod constant favorizează zgârieturile de pe parbriz.

Pe timp de iarnă, atunci când temperaturile sunt foarte scăzute și lamele ștergătoarelor îngheață, primul pas pe care trebuie să-l faci este să îndepărtezi gheața de pe ele și de pe parbriz. Evită să pornești ștergătoarele înainte de a curăța gheața, deoarece riști să defectezi lamele și motorul de acționare, precum și să zgârii parbrizul.

Acum că ai aflat care sunt situațiile care favorizează apariția crăpăturilor în parbriz, ține minte să pui în aplicare sfaturile de mai sus pentru a te bucura de o durată prelungită de viață a acestuia.

Până la noi recomandări pentru mașina ta, îți dorim drumuri ușoare!